Beeld © ANP

Bezoek koning aan Dordrecht zit erop

27 april 2015 15:12

Het verjaardagsbezoek van koning Willem-Alexander en zijn familie aan Dordrecht zit erop. Om 14:00 was het bezoek van drie uur aan de stad afgelopen.

Willem-Alexander en Máxima kwamen samen met hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane, prins Constantijn en prinses Laurentien en drie zonen van prinses Margriet met hun echtgenotes.

ZIE OOK: Foto's: koning is trots op Dordt

Prinses Beatrix bleef dit jaar voor het eerst thuis. Ook prinses Mabel, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven waren er niet bij. Vanwege het overlijden van de vader van prinses Aimée ontbraken prins Floris en prinses Aimée eveneens.

Botenparade
De koninklijke gasten kwamen rond 11:00 uur per boot aan bij het Groothoofd, waar een parade van oude en nieuwe boten over het water voorbij kwam. Daarna maakten ze een tocht langs de 'iconen' van Dordrecht en eindigden ze op het Statenplein voor de feestelijke afsluiting 'De Dordtse jeugd is het einde'.

Koningsdag was dit jaar voor het eerst op de echte verjaardag van Willem-Alexander. Vorig jaar was het feest een dag eerder, omdat 27 april toen op een zondag viel. 

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!