Beeld © ANP

Sonja Silva: Ik kan niet wachten tot ik resultaat zal zien

24 april 2015 13:35

Sonja Silva mocht gisteren weer naar huis na haar maagverkleining. Vandaag plaatste de voormalig TMF-vj een blog online over hoe het nu met haar gaat. "Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb!"

"Ik heb mezelf lekker thuis op de bank geïnstalleerd met twee dikke dekens, de afstandsbediening, mijn man en hond en mijn eerste fruithapje." Schrijft Sonja. 

Net na de operatie voelde Sonja zich nog helemaal niet lekker. "Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet helemaal lekker uit de narcose ben gekomen. Veel pijn en erg misselijk." Gelukkig kreeg de foodblogger medicijnen tegen de pijn en die sloegen goed aan. "Eenmaal terug op mijn kamer merkte ik al snel dat ik eigenlijk helemaal geen pijn in mijn maag of darmen heb. Terwijl daar toch aardig in geknipt en geplakt is."

'Ik leek wel zeven maanden zwanger'
"Ik had echt wel even pijn de eerste dag, maar dit waren voornamelijk de gassen die er in mijn buik gespoten zijn. Mijn buik stond er helemaal bol van, ik leek wel zeven maanden zwanger!" Haar buik werd als een ballon opgeblazen met gas zodat ze overal goed bij kunnen. "De pijn straalt helemaal door naar je schouders, heel naar, maar dit duurt gelukkig maar een dag."

"Ik heb van veel lotgenoten de tip gekregen om zoveel mogelijk te lopen. Dan kunnen de gassen makkelijker je lichaam uit." Die tip heeft Sonja ter harte genomen. "Stapje voor stapje strompelend door de gang keihard boeren! En als ik dan zo'n keiharde liet knallen kreeg ik nog applaus van de geweldige verpleegsters ook!"

Kleine bloeding
Niet alles verliep op rolletjes. "De operatie is goed gegaan. Ik had alleen een kleine bloeding waardoor ik een nachtje langer moest blijven ter observatie."

Nu is de voormalig presentatrice lekker thuis. "Vanochtend heb ik lekker gedoucht en nu ben ik thuis aan het genieten van mijn eerste fruithapje van appel en kiwi. Ik had in het ziekenhuis vanochtend al wel een half bakje griesmeelpap gegeten, maar dit is veel lekkerder."

'Je moet echt opnieuw leren eten'
Eten kost veel tijd en moeite na de operatie. "Ik moet eten met babyhapjes, want anders gaat het pijn doen. Zodra ik vol zit, wat in dit geval na drie hapjes is, dan stop ik een half uur. Je moet echt opnieuw leren eten. Dat gaat gelukkig goed."

"Waar ik vooral aan moet wennen is dat je niet tegelijk mag eten en drinken. Dan gaat je eten te snel de darmen in en dat is niet goed. Ik volg braaf alle instructies op die ik meegekregen heb. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb! Ik kan niet wachten tot ik resultaat zal zien!"

Begin deze week maakte Sonja Silva bekend dat ze een maagverkleining zou krijgen. "Ik doe dit voor mijzelf, om weer met een gezonder gewicht verder te kunnen," schreef ze in een blog. Een paar weken geleden woog ze 106 kilo. 

ZIE OOK: Sonja Silva uit het ziekenhuis