Marjon de Hond overwon depressie en wil anderen helpen

02 april 2015 01:15

In 2010 verdween NOS-weervrouw Marjon de Hond plotseling van de buis. De dagelijkse druk van presteren en twee miskramen werden haar teveel. Nu gaat het weer beter met haar en is weer klaar voor een nieuwe baan.

Marjon de Hond vertelt in RTL Late Night hoe ze haar depressie en burn-out overwon, wat ze op dit moment allemaal doet en wat ze allemaal nog zou willen. Presenteren? Ja. Maar de studio in voor een dagelijkse update van het weer? Neuh... “Ik geef nog wel lezingen over het weer, maar weer terug in die hectische omgeving met al die deadlines voor een dagelijkse update van het weer? Nee.”

Pillen
Marjon ging na de geboorte van dochter Roos in 2007 parttime werken, gaf borstvoeding, leefde volledig op de adrenaline van het kersverse moederschap en ging op die manier voorbij aan een sluimerende burn-out. Tot 2009. “Ik kreeg twee miskramen achter elkaar, mijn lijf was totaal de weg kwijt. Ik kreeg last van angst- en paniekaanvallen en allerlei lichamelijke klachten”, vertelt Marjon aan tafel bij Humberto Tan.

Ze kreeg antidepressiva van haar arts en nadat die aansloegen ging het weer crescendo met Marjon. Tot ze in verwachting raakte van dochter Lise. “Ik ben een natuur mens, ik wilde die pillen eigenlijk al niet, dus toen deed ik ze weg.”

Bacterie
Maar na de geboorte van Lise ging het opnieuw mis. “Weer huilbuien. Ik dacht: het moet iets lichamelijks zijn, hormonale disbalans. Toen ben ik gaan lezen, info verzamelen en zo kwam ik in het alternatieve circuit terecht. Dat heeft me veel goed gedaan. Toen krabbelde ik steeds verder op.”

Ook laat ze zich lichamelijk onderzoeken. “Ik heb darmonderzoek laten doen. Ik had een bacterie. Mijn immuunsysteem probeerde die bacterie te doden maar dat lukte niet. En als het in je darmen niet goed zit, dan gaat het mentaal ook niet goed, dat staat met elkaar in verbinding.”

Voeding
Om haar darmflora een beetje te helpen gooit Marjon het roer radicaal om: ze past haar voeding aan. Dat werkt. En daar blijft het niet bij, ze volgt daarna ook een studie tot natuurvoedingsadviseur. “Ik ben afgestudeerd."

Marjon voelt zich alweer bijna vijf jaar stukken beter. En ze heeft een nieuwe roeping gevonden. “Ik wil nog verder in de orthomoleculaire geneeskunde; je lichaam op de juiste manier voeden. Ik wil mensen helpen.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!