Beeld © ANP

Willem Holleeder veroordeeld voor bedreigen Peter R. de Vries

11 april 2017 12:47

Willem Holleeder heeft in cassatie vier maanden cel gekregen voor het bedreigen van Peter R. de Vries in april 2013. Bovendien bekrachtigde de Hoge Raad dat hij een voorwaardelijke celstraf van drie jaar, die hij kreeg in een afpersingsproces, eveneens moet uitzitten.

Willem Holleeder vond dat het gerechtshof had kunnen besluiten om hem slechts een deel van de resterende straf te laten uitzitten in plaats van alles. De Hoge Raad oordeelt dat de rechter inderdaad die mogelijkheid had, maar dat het hof terecht heeft besloten om de hele voorwaardelijke celstraf onvoorwaardelijk te maken.

Hoger beroep

In hoger beroep oordeelde de rechtbank dat de topcrimineel vier maanden de cel in moest. In eerste aanleg was de veroordeling 46 dagen cel, maar het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen die uitspraak. 

De Amsterdammer was boos over de verfilming van het boek De Ontvoering van Alfred Heineken. Hij belde daarom aan bij de woning van Peter R. de Vries in Hilversum. Toen de misdaadverslaggever de deur opende, bedreigde Holleeder hem. De Vries deed vervolgens aangifte. 

Meer op rtlboulevard:

Mis niets van RTL Boulevard: like ons op Facebook. Dagelijks updates; foto’s, video’s, streams en het laatste nieuws uit de showbizzwereld en entertainmentland!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!