Topfavoriet Sjinkie Knegt. Beeld © EPA

Sjinkie Knegt pakt wereldtitel shorttrack

15 maart 2015 15:32

Shorttracker Sjinkie Knegt heeft in Moskou de wereldtitel veroverd. De Fries won de superfinale over 3000 meter en greep zo de winst in het overall-klassement, net voor de Zuid-Koreaan Park Se Yeong. De Chinees Wu Dajing werd derde.

Knegt miste op de 1000 meter de finale door een straf en leek op dat moment kansloos voor de wereldtitel. Hij ging als nummer vijf in het klassement de superfinale in en wist dat alleen winst hem de titel nog kon opleveren.

Knegt eindigde op 63 punten, net zo veel als Park. In dat geval is het resultaat van de superfinale bepalend. Knegt is de tweede Nederlander die een wereldtitel shorttrack veroverd. Eerder deed alleen Peter van der Velde dat. In 1988 won hij het overall-klassement.

ZIE OOK: Knegt na straf uitgeschakeld op 1000 meter

Knegt komt vandaag samen met zijn ploeggenoten ook nog uit in de finale op de aflossing. Daarin is Nederland titelverdediger.

Bij de vrouwen ging de wereldtitel overall naar de Zuid-Koreaanse Choi Minjeong, ook de winnares van de superfinale. In het eindklassement hield ze de Italiaanse Arianna Fontana en de Zuid-Koreaanse Shim Suk Hee achter zich.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!