Beeld © YouTube / GameofThrones

Klanten teleurgesteld: Ziggo heeft problemen met Game of Thrones

17 juli 2017 21:36

De eerste aflevering van het zevende seizoen van Game of Thrones is 'nog niet overal' in Nederland te zien. De aflevering, die gisteravond al in de VS werd uitgezonden, zou vanavond vanaf 21.00 uur online staan.

“We werken hard aan een oplossing”, belooft Ziggo op Twitter. “Onze excuses!” De serie kan alleen worden gezien door abonnees die extra betalen voor een zogenoemd plus-abonnement. Eerder was de serie op HBO Nederland te zien, maar deze zender hield in januari op met bestaan.

Klanten van Ziggo reageren teleurgesteld op sociale media. "Hoe moeilijk is het om iets te laten werken waar je MAANDEN voor adverteert?", vraagt iemand zich af op Twitter. Ook andere twitteraars zijn kwaad.

Een woordvoerder van Ziggo laat in een reactie weten dat het probleem zich voordoet 'bij sommige boxen'. Hij kan niet zeggen hoeveel klanten last hebben van het probleem. Ook is niet duidelijk wat de oorzaak is, wanneer de problemen verholpen zijn en wanneer Ziggo-klanten de aflevering kunnen zien.

Overbelaste servers

HBO Amerika had gisteravond problemen met overbelaste servers toen de eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd uitgezonden. Op sociale media regende het klachten over de bereikbaarheid van de servers.

Meer entertainment