In het gemeentehuis van Amersfoort ligt een condoleanceregister voor Kris en Lisanne Beeld © ANP

Vader Kris: Onze vragen zijn beantwoord

04 maart 2015 23:57

Lange tijd waren er drie scenario's: waren ze verdwaald, was het een misdrijf of een ongeluk? Vandaag werd bekend dat de dood van Kris en Lisanne zeer waarschijnlijk een noodlottig ongeval was. De vader van Kris Kremers is 'blij' met de uitkomst.

"Nu hebben we eindelijk een verhaal", zegt Hans Kremers in RTL Late Night. "Heel veel vragen die we hadden, al die open eindjes, die zijn nu grotendeels ingevuld. In die zin zijn we blij met de uitkomst van het onderzoek. Het is een ongeval, je kunt niemand iets kwalijk nemen", aldus Kremers.

ZIE OOK: Familie: Dood Kris en Lisanne noodlottig ongeval

Verdwalen was volgens Kremers al gauw geen optie meer: er viel simpelweg niet te verdwalen. "Die conclusie hadden we zelf al getrokken nadat we het pad hadden gelopen. Je kon er vooruit en achteruit, dat was het."

Dan was er nog het misdaadscenario, maar volgens forensisch patholoog Frank van de Groot was dat ook niet aannemelijk. "De laatste foto op het fototoestel van Kris en Lisanne is ergens in de middag genomen. Anderhalf uur later kwamen de eerste noodoproepen per telefoon en dat ging een aantal dagen door. Dan zou het een misdaad zijn waarbij ze hun telefoon bij zich mochten houden."

De forensisch patholoog vermoedt dat ze de plek hebben gevonden waar het ongeluk ongeveer gebeurd zou zijn. "Bij de afdaling van de top van de berg richting de eerste beek, daar zijn stukken in het pad met puingeulen, waar het water van de berg afloopt. Dat gaat daar 60 meter steil omlaag naar de rivierbedding. Die bedding zijn wij in gegaan en daar kom je min of meer dezelfde stenen tegen als die op de laatste foto's."

ZIE OOK: 'Familie Kris Kremers kan nu rouwen'

De vader van Kris wil er niet te lang over nadenken wat er met de meiden is gebeurd nadat ze naar beneden zijn gevallen. Nu er een conclusie is breekt voor de familie van Kris de volgende stap aan: afscheid nemen. "Afsluiten is een groot woord. Dit zal ons nog wel even bijblijven."

"We hebben altijd twee vragen gehad: wat is er gebeurd en hoe kunnen we zo veel mogelijk van Kris terugkrijgen. Inmiddels is ook duidelijk dat de kans dermate klein is dat er nog resten gevonden worden, omdat het water zo snel stijgt en doorstroomt. Wat ons betreft zijn die twee vragen nu dus beantwoord, voor zo ver mogelijk."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!