Voguende Dries Roelvink wordt geen danser

7 april 2017 15:26

Dries Roelvink heeft de smaak van het dansen niet te pakken. De volkszanger laat zich in de videoclip bij Twirl van Cookachoo van een heel andere kant zien, door al voguend door het beeld te glijden. “Ik heb vijf keer twee uur dansles gehad”, verklapt Dries aan BuzzE.

Voordat Dries ‘ja’ zei tegen de Amsterdamse band Cookachoo, verdiepte de Ik kom eraan-zanger zich eerst in de vogue-dansstijl. “Ik vroeg me af: zie ik mezelf dat doen? In eerste instantie niet, maar mijn zoons zeiden dat het wel heel cool kon worden.” En dus ging Dries op aandringen van zijn zoons Dave en Donny overstag. “Toen ben ik naar choreograaf Vincent Vianen gegaan voor hulp.”

Vianen hielp Dries met de choreografie, die bedacht werd door Cookachoo. “Hij heeft mij geholpen met de poses, manier van lopen en de manier van kijken. Het lijkt misschien simpel, maar was toch best lastig.” Alle bewegingen van Dries lagen voor de opnames in het Rijksmuseum vast en waren ingestudeerd, ook de scène waarin hij zwoel in de camera kijkt en over zijn tanden likt. “Het idee van die scène is dat ik laat zien hoe mooi mijn profiel is, mijn kaaklijn, mijn gebit.”

Complimenten

Volgens Dries is zijn dans “een beetje nichterig” en “over the top”. Met de clip bij Twirl vraagt Cookachoo aandacht voor homo-emancipatie, een belangrijke boodschap volgens de volkszanger. “Ik treed al jaren op in de homoscene, ik weet eigenlijk ook niet hoe dat kan. Maar het is van de zotte dat zelfs in Nederland twee mannen niet hand in hand over straat kunnen.”

De opnamen van de clip, die 2,5 minuut duurt, waren volgens Dries “heel bijzonder”. “We hadden het Rijksmuseum helemaal voor ons van 18.00 uur tot middernacht.” Die tijd was ook wel nodig, Dries ging meermaals de fout in met zijn choreografie. “Sommige poses heb ik wel vijf keer over moeten doen.”

Ondanks de opgedane ervaring voelt Dries zich geen danser. “Ik heb dit bij hoge uitzondering gedaan. Ik doe dit of nooit meer of de eerste paar jaar niet.” Zoons Dave en Donny vinden de clip inderdaad “heel erg cool geworden”. “Ze moesten lachen, maar ik kreeg ook complimenten. Ze vinden dat ik het goed heb gedaan.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!