Chuck Palahniuk onthult begin Fight Club 2

24 februari 2015 06:07

Fans kijken er al jaren naar uit. Maar eind mei verschijnt eindelijk het langverwachte vervolg op culthit Fight Club.

Schrijver Chuck Palahniuk heeft de eerste zes bladzijden van de getekende sequel die hij heeft gemaakt online gezet op de website van Playboy.

De roman Fight Club uit 1996 vertelt over een dertiger die samen met de mysterieuze zeepmaker Tyler Durden een vechtclub opricht waar mannen van middelbare leeftijd hun verveeldheid en agressie van zich af kunnen slaan. Het boek werd in 1999 verfilmd door regisseur David Fincher, met in de hoofdrollen acteurs Edward Norton en Brad Pitt.

In het vervolg leert de lezer wat er na het slot van Fight Club is gebeurd met de naamloze hoofdpersoon en Tyler. De verteller, inmiddels tien jaar ouder, worstelt nog steeds met zijn modale leven. Hij zit in een ongelukkig huwelijk met Marla Singer, de vrouw op wie hij in het eerste boek verliefd werd, en is verslaafd aan medicijnen. Hun zoon vult zijn dagen op zijn kamer met het maken van buskruit.

De comic is getekend door Cameron Stewart, en verschijnt eind mei bij uitgeverij Dark Horse. Hoewel hij nog niet in de eerste zes bladzijden verschijnt, heeft Chuck beloofd dat ook Tyler Durden terugkeert in het vervolg. Het is nog niet duidelijk of er ook een tweede film wordt gemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!