Dan Karaty reist mee met Peking Express

03 april 2017 22:17

Dan Karaty is de eerste mystery passenger in Peking Express. Dan Karaty reist mee met het Vlaamse duo Laura en Ann-Sophie, vriendinnen en collega's bij de politie in België. Het duo staat onderaan in het klassement, bleek maandag na de eerste uitzending.

De mystery passenger is een nieuw onderdeel in Peking Express. De bekende Nederlander of Vlaming wordt gekoppeld aan het duo dat naar huis dreigt te worden gestuurd, mits de kandidaten een groene kaart trekken uit de envelop. Voorwaarde is wel dat de bekende passagier de kandidaten helpt, zoals het vinden van een lift naar de volgende bestemming en onderdak en eten.

De eerste etappe begon bij UNESCO werelderfgoed Ha Long Bay. ''Ik ben nog nooit eerder in Azië geweest'', zegt Dan Karaty in een interview met Rik van de Westelaken in het centrum van de Vietnamese stad Hai Phong, waar hij in het programma werd geïntroduceerd. ''Het is een prachtig land, maar ongelooflijk druk met auto's en scooters. Ik dacht dat New York druk was, maar dit is totaal iets anders."

Race

Karaty gaat Laura en Ann-Sophie helpen in de race, maar geeft toe dat hij nog nooit eerder heeft gelift. ''Ik heb veel mensen gesproken om tips te vragen over hoe je het beste een auto laat stoppen en wat je het beste kunt vragen als het autoraampje naar beneden gaat. Op basis van de ervaringen hier zullen we een goed plan bedenken dat werkt."

Karaty moet ook slaapplaatsen regelen voor het duo Laura en Ann-Sophie. ''Waarom niet? We zullen aan de deuren kloppen, kijken wie er vriendelijk reageert en hopelijk laten ze ons binnen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!