Lykele Muus neemt rol oorlogsmusical over

3 april 2017 13:31

De voorstelling Dansen met de vijand keert volgend jaar wegens succes terug in de Nederlandse theaters. De mannelijke hoofdrol wordt overgenomen door acteur Lykele Muus; eerder werd deze gespeeld door Mike Weerts.

Dat heeft Janke Dekker Producties maandag gemeld. De voorstelling is vanaf begin april weer dertig keer in de Nederlandse theaters te zien. De overige rollen worden gespeeld door Truus te Selle en Valéry van Gorp.

Het stuk is een bewerking van de roman Tante Roosje van schrijver Paul Glaser. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van zijn tante, danseres Rosa Glaser. Zij werd, nadat zij vóór de Tweede Wereldoorlog groot succes kende en in binnen- en buitenland danste, tijdens de bezetting verraden door haar eigen man die sympathiseerde met de nazi's.

Auschwitz

Rosa Glaser overleefde op wonderbaarlijke wijze zes concentratiekampen, waaronder Auschwitz, waar zij SS'ers leerde dansen. Glaser keerde na de oorlog echter niet meer terug naar Nederland en bouwde een nieuw leven op in Zweden.

Lykele Muus was eerder onder meer te zien in de musical Soldaat van Oranje en de series Missie Aarde en Klem. Ook schreef hij recent zijn eerste roman, Eland.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!