Actrice Abbey Hoes gepresenteerd als nieuw vlees

30 december 2014 19:43

Abbey Hoes kan terugblikken op een succesvol 2014. Ze heeft als 20-jarige een cv waar je u tegen zegt, sleepte een Gouden Kalf in de wacht en is als klap op de vuurpijl geselecteerd als European Shooting Star tijdens het filmfestival in Berlijn.

Abbey was pas twintig lentes jong toen zijn de hoogst haalbare filmprijs van Nederland in de wacht sleepte voor haar werk in Nena. Abbey zag die Gouden Kalf niet aankomen. "Er zaten maar een paar minuten tussen de uitreiking van beste acteur en beste actrice. Ik vroeg nog aan mijn vriendje wat ik zou zeggen als ik die Kalf zou winnen. Toen hebben we snel wat namen van acteurs en regisseurs doorgenomen", blikt ze terug.

Zelf moest ze wel een traantje laten toen ze op dat podium stond en ook haar ouders hielden het niet meer droog. "Mijn ouders waren vooral trots en die begonnen ook te huilen."

Ook 2015 kan niet meer stuk voor Abbey. In februari treedt ze in de voetsporen van Daniel Craig en Halina Reijn als European Shooting Star tijdens het filmfestival in Berlijn. "Kijk, daar hebben we nieuw vlees", grapt ze. "Daar word ik gepresenteerd en daar mag ik regisseurs, acteurs en actrices uit verschillende landen ontmoeten. Ik ben echt super zenuwachtig!"

Gelukkig voor Abbey hoeft ze niet alleen naar de grote Duitse stad af te reizen. "Mijn agent, mijn vriendje en mijn ouders gaan mee, dus ik heb veel support daar."

Over Abbey
Abbey kreeg musicalles bij Jeugdtheater Hofplein. Na een paar teleurstellende musicalaudities volgde een rolletje in een televisiereclamespotje. Toen ging het balletje rollen en dook de brunette op in onder meer SpangaS en 2012: Het jaar Nul. Jaren later pakte Abbey de hoofdrol in de de film Koning van Katoren. Dit jaar sleepte ze de Gouden Kalf in de wacht voor Beste Actrice voor haar rol in Nena. In 2015 is Abbey in de film Ventoux te zien. De eerste beelden waren in deze reportage te zien.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!