Beeld © ANP

Afperser John en Linda de Mol gearresteerd

5 december 2014 11:07

Een 70-jarige man uit Zeist heeft bekend dat hij John en Linda de Mol meer dan een jaar heeft afgeperst en bedreigd.

De man stuurde sinds oktober 2013 regelmatig brieven naar John de Mol waarin hij een groot geldbedrag eiste, anders zou hij het gezin van Linda de Mol iets aandoen. Hij is woensdag opgepakt, zegt een woordvoerder van de politie.

ZIE OOK: Linda de Mol: Pittig jaar voor mijn kinderen

De Zeistenaar is de man die in september bij een banketbakker in Blaricum een doos taartjes bestelde voor John de Mol. Op de taartdoos liet hij een dreigbrief plakken. De politie kwam de man onder meer door 700 tips op het spoor.

Thumbnail

De compositietekening van de verdachte, die de politie in september heeft gepubliceerd. Volgens de politie lijkt de nu aangehouden man niet op de man op de tekening.

DNA-match
De recherche startte een uitgebreid onderzoek en kwam de verdachte uiteindelijk op het spoor. Afgelopen woensdag waren er voldoende aanwijzingen om de 70-jarige man aan te houden. Het huis van de man werd doorzocht en diverse goederen werden voor onderzoek in beslag genomen.

ZIE OOK: Familie De Mol 'blij en opgelucht'

Ook is er DNA van de man afgenomen. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek gisteravond dat er een match was met het tijdens het lopende onderzoek veiliggestelde DNA. De verdachte is hiermee geconfronteerd en bekende de brieven gestuurd te hebben.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!