Michiel Veenstra ontdekt Disneyland opnieuw

26 maart 2017 20:08

3FM-coryfee Michiel Veenstra leert dankzij zijn twee kinderen de wereld van Disney opnieuw ontdekken. Dat vertelde een van de grootste Nederlandse Disney-fans zondag tijdens de viering van de 25e verjaardag van Disneyland Parijs.

"Heel veel dingen neem je als volwassene inmiddels voor lief, zoals een ontmoeting met Mickey Mouse”, vertelt de deejay. “Dan denk je: daar gaat weer zo'n man in een pop. Maar voor kinderen is ook die magie nog levensecht. Het is geweldig om het park opnieuw te leren zien door de ogen van je kinderen voor wie alles nog helemaal nieuw is.” Veenstra bezocht het park voor de eerste keer op zijn twintigste. “Het was voor een tiener best duur om er heen te gaan. Na vier jaar ben ik eindelijk geweest: met een Eurolines-bus én de vriendin die later mijn vrouw zou worden.”

Michiel noemt het Europese park de mooiste van alle zes Disneyparken. “De ontwerpers mochten hier naar hartelust variatie aanbrengen in de oorspronkelijke attracties en vormgeving”, vertelt de 3FM-jock. “In de VS is een 'gewoon' kasteel heel bijzonder. Maar hier in Frankrijk kan je er de sloten mee dempen: op elke straathoek staat een kasteel. "Dus moesten de makers nog meer hun best doen om te imponeren. Daardoor heeft het park in Parijs nóg meer oog voor detail. Ik ben vele tientallen keren geweest, maar elke keer ontdek je weer nieuwe vondsten.”

Klasse

Ter gelegenheid van de 25e verjaardag is het park volledig opgeknapt. “Alles heeft nu weer de grandeur van begin jaren negentig, toen Disneyland Parijs de deuren opende”, vindt Veenstra. Zijn favoriete attractie is The Tower of Terror. “In principe is het gewoon een lift die heel hard op en neer beweegt. Maar door de aankleding, de muziek en het verhaal dat om die lift heen is bedacht, is het een ervaring die niemand ooit zal vergeten. Dat maakt Disney in alle opzichten een andere klasse dan andere pretparken.”

De radiomaker maakt sinds een paar jaar zelf ook deel uit van het park: hij spreekt de Nederlandse mededelingen in die af en toe door het park galmen. “Ik was sprakeloos toen ik werd gevraagd - ik had zelfs geld gegéven om deze eretaak te mogen vervullen”, grinnikt hij. “Het is maar een heel klein elementje. Maar ik maak wél officieel deel uit van Disneyland, en miljoenen mensen horen jaarlijks wat ik te zeggen heb. Het is niet in woorden te beschrijven hoe blij dat mij stiekem maakt.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!