Barrie Stevens breekt lans voor bejaarden

22 oktober 2014 07:15

Ouderen kunnen veel meer dan ze zelf denken. Dat is de boodschap die acteur en zanger Barrie Stevens wil uitdragen met zijn nieuwe Krasse Knarren Revue.

In de voorstelling praat en zingt hij, samen met zangeres Astrid Nijgh, over ouder worden. "Natuurlijk hebben wij als zeventigers onze beperkingen", legt hij uit. "De geest is vaak jonger dan het lichaam. Maar dat betekent niet dat we alleen maar op de bank kunnen zitten en naar buiten kijken. Integendeel: onze generatie maakt nog volop deel uit van het leven."

Ook in het theater is dat te zien, denkt Stevens. "Er komen steeds meer voorstellingen die zich specifiek op deze doelgroep richten. Wij spelen heel bewust veel matinees, omdat we uit eigen ervaring weten dat ouderen toch wat huiverig zijn om 's avonds in het donker de straat op te gaan."

In de Krasse Knarren-show passeren liedjes van Annie M.G. Schmidt, Ramses Shaffy, Lennaert Nijgh en Sammy Davis jr. de revue. Maar ook zijn er openhartige monologen over de ongemakken van het leven voor een 70-jarige. "Ik vertel over mijn strijd tegen prostaatkanker, en over de ziekte van Alzheimer waar mijn vader aan is overleden", vertelt Stevens. "Dat hoort ook allemaal bij het leven. Het heeft geen zin om daar geheimzinnig over te gaan doen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!