Dan Karaty ging door een hel

25 september 2014 20:05

VIDEO – Dan Karaty en zijn vrouw Natasha belandden afgelopen zomer in een nachtmerrie toen hun zoontje Daniel in het ziekenhuis werd opgenomen met een ernstige ziekte. Het ventje bleek een bacterie in zijn bloed te hebben. Terwijl de kleine Karaty vocht voor zijn leven, stonden Dan en zijn vrouw Natasha doodsangsten uit.

Dan Karaty raakt weer geëmotioneerd als we hem spreken over het drama. Hij en zijn vrouw Natasha gingen door een hel toen de kleine Daniel ernstig ziek bleek.

Het begon allemaal een paar maanden geleden, toen Daniel anders begon te reageren op dingen. Toen hij ook nog een heel hoge koorts kreeg, werd hij in allerijl opgenomen in het ziekenhuis. De artsen wisten lange tijd niet wat het was, Daniel kreeg medicatie waarvan ze eigenlijk niet wisten of die wel zou helpen. "Op dat moment doet niets er meer toe, je wilt dat de artsen gewoon alles doen, als je kind maar beter wordt", vertelt Dan in RTL Boulevard. Ook moest de paar maanden oude Daniel een paar keer onder het mes.

Dan en Natasha staan doodsangsten uit. "We wisten niet wat we moesten denken, of we ons op het ergste moesten voorbereiden, die onzekerheid, maar de artsen konden ons niets zeggen." Uiteindelijk bleek het om een bacterie in Daniels bloed te gaan, die zich in die periode ook nog eens had vermenigvuldigd. "Het zat door zijn hele lichaam." Daniel moet drie operaties ondergaan. "Er is niets erger dan te zien hoe doktoren je zoon beethouden en met naalden in hem prikken…", zegt Dan met gebroken stem.

Inmiddels gaat het steeds beter met Daniel en dus durft Dan weer vooruit te kijken. Alleen moet hij zijn gezin wel missen als hij hier is voor Holland's Got Talent. Daniel krijgt nog zware medicijnen en mag voorlopig niet reizen. Maar het belangrijkst is dat het weer goed gaat met zijn jongste. "Het is een vechter, ongelofelijk", aldus Dan. "En het is ook zo'n blij ventje. Hij hield ons echt op de been. Zoals het er nu uitziet zal hij er weer helemaal bovenop komen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!