Beeld © ANP/KIPPA

Foto's: Lieke van Lexmond oefent met voorlezen

09 september 2014 10:06

Mama in spe Lieke van Lexmond is al flink aan het oefenen geslagen met voorlezen. De presentatrice was vanmorgen vroeg uit de veren om aan tientallen kinderen de avonturen van Woezel & Pip te vertellen.

Samen met Dinand Woesthoff wil Lieke aandacht vragen voor laag geletterdheid in Nederland. Daarom worden zoveel mogelijk kinderen in Nederland minimaal vijftien minuten voorgelezen uit de speciale uitgave van Woezel & Pip Avonturen in de Tovertuin.

Thumbnail

ANP/KIPPA

Naast Lieke van Lexmond en Dinand lezen ook Willeke Alberti, Bettina Holwerda, Renate Verbaan, Gerda Havertong en Giel Beelen voor aan kleuters en peuters.

Het is deze week de week van het alfabetisme. Volgens de stichting Lezen en Schrijven is voorlezen erg belangrijk voor kinderen. Een kwartier voorlezen is volgens de organisatie goed voor de taalontwikkeling en voorkomt taalachterstand op latere leeftijd.

De boekjes van Woezel & Pip zijn een groot succes bij kleine kinderen. Bedenker Guusje Nederhorst heeft zelf dit succes niet meer meegemaakt. Zij overleed in 2004 aan borstkanker. Haar man Dinand richtte een stichting op en zet het werk van Guusje voort.

ZIE OOK: Lieke van Lexmond verwacht jongetje

Thumbnail

Foto: RTL Boulevard

Thumbnail

Foto: RTL Boulevard

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!