Eva Simons twijfelde over Heksen Bestaan Niet

19 juni 2014 07:27

Zangeres Eva Simons is bekend van haar hits met Will.i.am en Afrojack, maar ze maakt nu ook haar debuut op het witte doek. Vanaf donderdag is ze te zien als heks in de kinderfilm Heksen bestaan niet.

Voor de zangeres was haar eerste acteerklus een weloverwogen keuze, zegt ze tegen Spits. "Ik heb nog nooit geacteerd, dus ik wilde nog wel eerst een auditie voor de rol doen. Gelukkig ging dat heel goed.” Eerst twijfelde ze of de rol wel iets voor haar was. "Ik moest heel serieus zijn en ik kan dat meestal maar twee minuten volhouden; ik ben nogal een flapuit", vertelt de zangeres.

Omdat Simons nog weinig ervaring had met acteren moest ze flink oefenen voor de rol: "Ik heb de tekst heel vaak doorgenomen en ben gecoacht door een goede vriend van me, Ferry Somogi. Hij leerde me dat je extra moet letten op de emotie die in je ogen te zien is. Als je bijvoorbeeld een vraag stelt, probeer dan ook echt aan een vraag te denken. Al is het maar: ‘Heb ik wel suiker in m’n thee gehad?’ Dan staat je gezicht echt vragend, dus komt het geloofwaardiger over.”

De 30-jarige Amsterdamse hoopt dat haar jonge fans ook naar de film gaan kijken. "Die jonge fans kunnen soms nog niet naar clubs gaan, maar hebben nu wel de gelegenheid om me in een film te zien." In de film zien we Simons herenigd met Sharon Doorson; beiden zongen in de meidenband Raffish. "Dat wij samen in een film moesten spelen, was best wel problematisch”, vertelt Eva lachend. "We zijn namelijk hele goede vriendinnen, dus wij gaan snel keten en gek doen. Maar dat kan natuurlijk niet als je een serieuze film aan het maken bent! Elke keer als de camera uitging, kregen wij een kinderachtige giechelbui. Het was té gezellig met Sharon!”