Queen-album met onbekende opnamen Freddy Mercury

27 mei 2014 18:15

De rockgroep Queen brengt nog dit jaar een album uit met enkele onbekende opnamen waarop Freddy Mercury te horen is. Dat heeft gitarist Brian May laten weten in een interview met BBC Radio.

De plaat gaat vermoedelijk Queen Forever heten en is in principe een compilatiealbum. Er komen echter ook enkele recent teruggevonden stukken met de in 1991 overleden Mercury op te staan die nog niet eerder te horen zijn geweest, aldus May.

"De meeste van de onbekende opnamen dateren uit de jaren 80, toen we nog op volle kracht functioneerden. Het is heel emotioneel. Het zijn die hele, hele grote ballads met dat hele, hele grote epische geluid." Er is veel restauratiewerk verricht om de nummers geschikt te maken om uitgebracht te worden, aldus May. "We hebben helemaal vanaf de bodem opnieuw moeten beginnen, omdat we eigenlijk alleen maar fragmenten hadden. Maar omdat ik weet hoe het geklonken zou hebben als we het destijds afgerond zouden hebben, kan ik dat nu ook voor elkaar krijgen met behulp van de nieuwste technologie."

Queen begint half juni aan een uitgebreide Noord-Amerikaanse tournee met de Amerikaan Adam Lambert als zanger. In een eerder interview, enkele maanden geleden, liet Brian May zich al ontvallen dat de groep wellicht ook met Lambert wil gaan opnemen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!