Maywood-helft brengt Rio opnieuw uit

21 mei 2014 09:38

Voormalig Maywood-lid Inge Peters brengt het liedje Rio opnieuw uit voor het WK. Inge vormde in 2010 een poosje een duo met de blonde Maywood-helft Alice, die destijds in onmin leefde met haar zus Caren.

Maywood scoorde in de jaren 80 een wereldhit met het nummer. Rio is het eerste solo-project van Inge peters, die nu optreedt onder de naam Inch. Haar vroegere Maywood-partner Alice is er niet bij betrokken, net zo min als bij de nieuwe versie die Gerard Joling van de oude hit heeft gemaakt.

Het nummer komt uit in het Spaans, Engels en het Duits, met elk een eigen videoclip. Volgens Inge's management ontstond het idee voor een WK-versie afgelopen zomer in Spanje. "Inge raakte in gesprek met een aantal Spaanse fans en al snel ging het over voetbal, een onderwerp waarover ze mee kan praten. De link naar de muziek werd snel gelegd en de belofte van een WK-lied in de Spaanse taal was een feit." Omdat Rio destijds een hit was in Duitsland is ook voor een Duitse versie gekozen.

Volgens Inch onderscheidt haar Rio zich van de rest van de Oranjeliedjes. Deze zou namelijk ook in een discotheek gedraaid kunnen worden. "Mocht Nederland al in de eerste ronde worden uitgeschakeld dan hoeft Rio, in tegenstelling tot alle andere Oranjeliedjes, niet gelijk de prullenbak in", aldus de zangeres.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!