Paul Witteman was liever op hoogtepunt gestopt

21 mei 2014 06:52

Paul Witteman is bezig aan zijn laatste week Pauw & Witteman. De presentator voelt zowel spijt als opluchting.

"Het is moeilijk om afscheid te nemen van collega’s met wie je ruim acht jaar lang dagelijks nauw hebt samengewerkt", zegt Paul Witteman in het AD. "Vooral dat familiegevoel ga ik missen. Zeker de band met Jeroen. Nu ben ik vrij nuchter. Maar de emoties komen nog wel wanneer ik besef dat het straks echt voorbij is."

In slaap gesust
Dat het programma stopt terwijl de kijkcijfers al enige tijd dalen, vindt de VARA-man jammer. "Ik was liever gestopt op het hoogtepunt. We hebben te lang gewacht met vernieuwing. We hebben ons in slaap laten sussen door eerdere, goede kijkcijfers. Ik vertrouw erop dat Jeroen die vernieuwing doorvoert en straks een goede start maakt. Het is een goede beslissing dat hij alleen verder gaat."

Of hij en Jeroen elkaar nog vaak zullen zien na de laatste Pauw & Witteman kan de presentator niet zeggen. "Het zal mij niet verbazen wanneer wij nog een paar keer per jaar samen een borrel gaan drinken. Maar de ervaring leert ook dat je alweer heel snel opgaat in je nieuwe bezigheden. Toch ga ik zeker proberen contact te houden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!