Beeld © ANP

Optreden rapper Jebroer afgelast door geloofsconflict

13 juli 2017 13:10

Het optreden van rapper Jebroer van 19 juli in Ouddorp is afgelast door geloofsconlict. Dat laat de rapper op Facebook weten. "Het is te achterlijk voor woorden, het is toch ziek dat dit kan?", schrijft hij.

"Het begon met een brief door SGP Raadslid Herweijer aan de gemeente en aan de discotheek om het optreden af te lasten. Deze brief werd ondertekend door de kerken op het eiland, scholen, de onernemingsvereniging en de dorpsraad", schrijft de rapper. 

Vergadering

SGP-raadslid H. Herweijer gaf donderdagavond tijdens de raadsvergadering aan dat hij geschokt is door de teksten die Jebroer rapt, schrijft het Reformatorisch Dagblad. "Daarin worden God, Jezus en het christelijk geloof bespottelijk gemaakt." Ook wees de SGP’er op de tekst ”gooi drank en drugs over mijn kist." 

Raadslid: "Los van het feit dat de boodschap van Jebroer tegen de Bijbel ingaat, vragen we ons af: Is dit de boodschap die u jongeren wilt meegeven? Een boodschap van drank en drugs? Terwijl van overheidswege er juist alles aan wordt gedaan om drankmisbruik en drugsgebruik tegen te gaan?"

Klagen

Jebroer: "Ik weet zeker dat de mensen die hierover klagen überhaupt niet eens naar dit optreden zouden komen, en het wederom verpesten voor een hele hoop mensen die wel graag willen. Je koopt zelf een kaartje en niemand dwingt de klagers om te gaan, maar de uitbater wordt nu zelf wel gedwongen om mijn optreden tegen zijn wil in te annuleren. Ik ben boos, we hadden hier met zijn allen een mooi feest van kunnen maken met een hele hoop mensen."

Meer bij RTL Boulevard:

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!