Beeld © RTL Boulevard

'Ilse en Waylon als favoriet naar de finale'

09 mei 2014 14:34

Onze verslaggever Aran Bade zit in Kopenhagen om verslag te doen van het Eurovisie Songfestival. Hij houdt voor RTL Boulevard een blog bij.

Wat er aan de hand is hier in Kopenhagen weten we ook niet, maar bij de bookmakers staan Ilse en Waylon nu op drie! Mijn eerste jaar op het Eurovisie Songfestival en we doen als Nederland mee als favoriet. Bizar dat in een week tijd het gevoel van de hoop op een finale plek is omgeslagen naar een plek in de top drie!

Thumbnail

Buitenland dol op Ilse en Waylon
Na de plek in de halve finale afgelopen dinsdag is Calm After The Storm in meerdere Europese landen hoog in de iTunes-lijsten terechtgekomen. We spreken hier buitenlandse journalisten uit België, Italië en Malta en allemaal horen ze vanuit hun eigen land dat Nederland echt goed wordt ontvangen.

Gisteren zagen mijn cameraman Gert en ik de tweede halve finale met hysterische fans in het perscentrum. Vooral bij Conchita Wurst ging het echt los. De populariteit van deze vrouw is ongekend. Eerst dacht ik nog: een man met baard in een jurk, grappig maar ook leuk in doorsnee gay café.

Thumbnail

Geen gekke worsten
Totdat gisteren haar moment was op het immense podium! Geen gekke worsten op de schermen en een lift waarmee ze de lucht in wordt getakeld, maar strak in regie en een nummer dat haar overeind houdt. Uit Nederland kwamen sms'jes binnen van collega’s. Conchita was te gek en de twaalf punten gaan naar haar. Hier in de grote zaal en in de persruimte stonden de mensen op en werd er gejuicht! Na de uitslag is Conchita een ware concurrent geworden voor Ilse en Waylon en staat ze bij de bookmakers inmiddels op nummer twee.

Het lijkt volgens collega’s hier op 1998, toen de vals zingende omgebouwde Dana International er met de winst vandoor ging en Edsilia vierde werd.

'Your ass is mine!'
Vanmiddag werden we hardhandig uit het Songfestival-circus getrokken en draaien we ineens Henk en Louise Schiffmacher die voor een expositie in Kopenhagen zijn. Louise is fan en natuurlijk vragen we Henk gelijk even of hij het logo van The Common Linnets op de billen van Cornald en Jan wil zetten als Ilse en Waylon winnen. Henk richt zich tot de heren in de camera en roept: "Your ass is mine!"

En naast Ilse en Waylons prestatie is er nog een stuk Neerlands trots! De immens grote led-vloer op het prachtige podium is namelijk gemaakt door een Nederlands bedrijf! We spreken Winnie Meijer vol trots op het grote podium tussen de repetities door en ze vertelt dat er 1.612.800 led-lampjes in de panelen zit. Juist dat Ilse en Waylon er zo mooi gebruik van maken in het begin van het liedje met de snelweg die onder ze voorbij raast maakt het een extra cadeautje!

Thumbnail

Albert die een kruk opeet
Op dit moment staan Ilse en Waylon samen met de 25 andere landen te repeteren voor de grote finale morgen. Samen met Emmelie de Forest openen alle landen de show. Een lange dag voor Ilse en Waylon, omdat ze tot elf uur vanavond bezig zijn, onder andere met het lopen van de Nederlandse vlag. En dan vanavond het belangrijke optreden met de vakjury. Daar moeten Ilse en Waylon de eerste helft van de punten binnen slepen.

Mijn gevoel zegt dat we echt in de top tien terecht gaan komen. Een overwinning zou fantastisch zijn, maar dan moet er in de televoting iets heel bijzonders gebeuren. En juist dit jaar kan er nog van alles gebeuren, omdat er geen echte favoriet is. Een tattoo op de bil van Jan en Cornald, Albert die een kruk opeet en eventueel een rondvaart door de grachten voor Ilse en Waylon. Het lijkt erop dat we voor het eerst in jaren er serieus rekening mee moeten houden. Zaterdag wordt zenuwslopend, maar bovenal genieten. Want dat we weer echt meedoen na de vooruitstrevende deelname van Anouk vorig jaar is iets om trots op te zijn!

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!