Herman Koch geniet van sterrenbestaan

3 mei 2014 11:22

Multitalent Herman Koch leeft na het internationale succes van zijn boek Het diner bijna als een echte filmster. In het AD vertelt de voormalig Jiskefet-acteur dat hem dat prima bevalt. "Ik vind dat leven echt leuk. Mooie hotels, goed eten, vervoer van a naar b, je hoeft zelf nergens over na te denken. Kortom: het filmsterrengevoel. Eigenlijk wel heel lekker."

Toch heeft het drukke leven ook nadelen, zo weet Koch inmiddels uit eigen ervaring. Hij zegt dat het lekkere van het popsterrenbestaan er na een intensieve reis wel even af kan zijn. "Amsterdam, Istanbul, Helsinki, Dublin en Londen. Dan ben je ineens zo'n sufgereisde popgroep en wil je alleen maar in bed liggen. Sindsdien ga ik voor zulke trips niet langer dan vijf dagen van huis."

Naast een luxe leven heeft het succes, Het diner verscheen in 39 landen, hem ook financiële onafhankelijkheid opgeleverd. "De luxe zit hem niet in materiële dingen. Maar in de totale vrijheid, in de gedachte dat ik uitgebreid de tijd kan nemen voor mijn volgende roman. Natuurlijk veroorloof ik mij af en toe een uitspattinkje. Als ik op vakantie nieuwsgierig ben naar een beroemd hotel betaal ik rustig 500 euro per nacht. Dat geld kan ik missen. Maar ik vloog nog nooit eerste klas, daarvoor ben ik dan weer te Hollands. Bovendien wil ik niet zo'n schrijver worden met kapsones: ik eis dat merk whisky op mijn kamer en wil douchen in Evian. Ik ga me niet gedragen als een verwende diva."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!