Idols-Nina zingt nu voor God

18 augustus 2017 22:19

Voormalig Idols-winnares Nina den Hartog heeft het roer omgegooid. De negentienjarige zangeres heeft gebroken met haar platenmaatschappij en wil nu naar een Rotterdamse bijbelschool, vertelt ze tegen het AD.

"Als iets niet werkt, heeft het geen zin om hetzelfde te blijven doen", zegt Nina. "Als je in Nederland door wilt breken, moet je de muziek maken die het publiek vraagt. Maar ik hoef geen tieneridool te zijn. Ik wil dicht bij mezelf blijven."

Nina gaat nu alleen nog christelijke muziek zingen in kerken en bij religieuze bijeenkomsten. "Muziek maken is wat ik het liefste doe, maar dat hoeft niet altijd voor iedereen te zijn", aldus Nina. "Soms is mijn eigen kamer genoeg, soms een klein groepje. Mensen die er echt iets aan hebben."

God

"Ik wil niet dat mensen tegen me opkijken", gaat ze verder. "In de kerk is het enige verschil met de toeschouwers dat ik de microfoon vasthoud. Het gaat niet om mij, maar om samen God groot maken."

Nina won vorig jaar juni Idols. Dankzij haar winst mocht ze eigenlijk een eigen album opnemen maar dat is er nooit gekomen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!