Beeld © ANP

Annette Barlo terug op de buis met nieuwe 'soap 2.0'

12 juli 2017 08:01

De makers van de nieuwe Net5-latenightserie De Spa geloven dat er plek is voor een nieuwe soap op de Nederlandse televisie.

"Anders dan bijvoorbeeld GTST is er meer ruimte voor humor", zegt hoofdrolspeelster Annette Barlo in De Telegraaf. "In de meeste soaps zit helemaal geen humor, alleen drama. Ik ben bevooroordeeld, maar deze serie is zo grappig", aldus Annette, die met De Spa terugkeert op televisie. "Er is ook drama, en een beetje 'whodunnit' met gemeneriken en spanning. Het voordeel is ook dat er op de late avond veel mag. Het is dus niet zo dat we daarom met opzet van alles doen, maar er zit ook humor in qua seksdingetjes. Het lijkt wat dat betreft op Sex and the City."

Soap 2.0

Ook Annettes collega Juvat Westendorp is enthousiast. "Dit is mijn derde soap. De Spa heeft een hoog draaitempo en de manier van filmen en belichten ligt bijna tegen drama aan. Het zal echt wat toevoegen in het Nederlandse tv-landschap. Het is een soap 2.0. Met veel sexyness", belooft hij.

Netflix

De Spa gaat over het wel en wee binnen een wellnesscenter. Annette speelt de eigenaresse ervan. De soap telt honderd afleveringen en begint dit najaar, rond de klok van 22:30 uur. "Dan zijn er vooral actualiteiten en talkshows. Soms ben je moe van al dat nieuws", zegt de actrice. "Gebeurtenissen zoals aanslagen neem je mee voor het slapen gaan, dat hebben heel veel mensen. En je gaat niet een hele Netflix-serie opstarten. Die duren vaak een uur en dan wil je er nog een zien. Dan is De Spa de uitkomst. Ik denk dat het heel goed kan werken."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!