Beeld © Getty

The Blacklist nieuwe aanwinst RTL 4

06 januari 2014 11:11

De meest succesvolle Amerikaanse dramaserie van dit televisieseizoen is vanavond voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien. Acteur James Spader hangt de meest gezochte crimineel uit en zet de FBI flink op z'n kop.

In deze serie geeft Raymond 'Red' Reddington (James Spader) zichzelf aan bij de FBI. Hij is de meest gezochte crimineel ter wereld. Red zegt dat hij de FBI wil helpen met de jacht op terroristen, maar daar zit wel één voorwaarde aan. Hij wil zijn verhaal alleen aan de knappe FBI-agente Elizabeth 'Liz' Keen (Megan Boone) vertellen.

"Ik las het script en ik realiseerde me dat ik me steeds afvroeg wat er verder zou gaan gebeuren", aldus James. Behalve veel actie komen er ook veel kat en muisspelletjes in de serie voor. "Red speelt constant spelletjes met me. Ik probeer er niet te veel op in te gaan, maar hij gaat maar door. Hij heeft daar ontzettend veel plezier in", vertelt actrice Megan.

De FBI besluit op het aanbod van Red in te gaan, maar heeft grote twijfels over de geloofwaardigheid van zijn verhalen. Red heeft tijdens zijn criminele carrière een 'blacklist' samengesteld met criminelen die volgens hem een gevaar voor de samenleving zijn. De meeste van deze criminelen zijn tot dat moment onbekenden voor de FBI, maar dat verandert meteen wanneer zij schokkende informatie ontvangen. In één klap heeft de FBI zijn handen vol en komt voor steeds grotere verassingen te staan. Liz krijgt direct één van de grootste klussen binnen de FBI.

The Blacklist is afgelopen september voor het eerst te zien geweest bij NBC. De Amerikaanse zender heeft inmiddels een tweede seizoen besteld.

De serie is vanavond tussen 20:30 en 22:25 uur op RTL 4 te zien. Dat is een eenmalige dubbele aflevering. Vanaf volgende week is de serie wekelijks te zien tussen 20:30 en 21:30 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!