'Nederlandse films erg populair deze kerst'

23 december 2013 12:28


Nederlandse films gaan in de kerstvakantie veel bezoekers trekken. Dat voorspelt Pathé, de grootste bioscoopexploitant, op basis van de cijfers van het afgelopen weekend.

The Hobbit II en de Disney-film Frozen lijken de best bezochte titels tijdens de kerstdagen te gaan worden. Bijna een derde van alle kaartjes bij Pathé werden het afgelopen weekend voor The Hobbit verkocht. Maar daarna volgen in de top 10 van best bezochte films vrijwel allemaal Nederlandse producties. De jeugdfilms Mees Kees op kamp en Midden in de winternacht trekken volle zalen en ook de romantische komedies Soof, Mannenharten en Bro's before Ho's doen het heel goed in de bioscopen.

Ook de Limburgse coming of age-film Hemel op aarde van regisseur Pieter Kuijpers trekt veel publiek. Maar omdat deze titel in de vakantie alleen maar in Limburg draait, haalt hij de top 20 niet op dit moment. De film krijgt pas na de kerstvakantie een release in de rest van Nederland.

Andere titels die volgens Pathé uitverkochte zalen trekken, zijn twee filmproducties die zich op een heel specifieke doelgroep richten: het Turkse epos Dugun Dernek en de Bollywood-film Dhoom 3.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!