‘Wang gaat wel gebukt onder opmerkingen Gordon’

29 november 2013 10:40

De Holland’s Got Talent-kandidaat Xiao Wang blijkt wel degelijk ‘zwaar beledigd’ door de opmerkingen van Gordon tijdens zijn optreden.

Veel wil de 30-jarige Groninger van Chinese afkomst er niet over kwijt. “Ik kan echt geen commentaar geven”, aldus de promovendus economie in het AD. Hij geeft aan binnenkort met een statement te komen. “En dan hoop ik dat het daarmee gedaan is. Ik heb belangrijker zaken te doen. Ik wil gewoon mijn werk hier afmaken.”

Gordon slingerde de kandidaat tijdens zijn optreden bij Holland’s Got Talent een paar grappen naar het hoofd. Aanvankelijk leek Xiao Wang er zelf ook wel om te kunnen lachen. Maar volgens hoogleraar Wilfred Dolfsma, die Xiao Wangs promotie begeleidt, gaat Wang wel degelijk gebukt onder de opmerkingen van Goor, die repte van ‘afhaalchinees’ en er aan het eind van Wangs optreden nog een ‘sulplise’ tegenaan gooide.

RTL kwam donderdag met een statement waarin de zender zich achter Gordon schaart. "Van opzettelijk kwetsend gedrag was geen sprake."

De Chinese student zou wel hebben willen reageren, maar hij zou niet durven vanwege het door hem getekende contract voor deelname aan Holland’s Got Talent. “Hij is bang dat hij geen enkele reactie mag geven over het incident en dat hij zijn zangtalenten nooit in andere shows mag laten zien”, aldus de hoogleraar.

RTL laat weten dat Xiao Wang lekker zijn hart mag luchten als hij dat wil. Kim Koppenol van RTL zegt hierover dat Wang 'vrij is zijn mening over het incident te geven'.

Maar de twee vertrouwen het niet en willen eerst juridisch advies inwinnen voor Wang zijn verhaal doet.

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!