Woede om 'racistische' opmerking Gordon

20 november 2013 10:55

Gordon heeft met zijn grappig bedoelde opmerking over een deelnemer van Holland's Got Talent wereldwijd de woede op de hals gehaald van duizenden internetters.

Tijdens de uitzending van afgelopen zaterdag deed een man van Aziatische afkomst mee. De 30-jarige Xiao Wang vertelt aan de jury dat hij een aria uit een opera van Verdi gaat zingen. Hierop vraagt Gordon met een lach op zijn gezicht: "Welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst?"

Terwijl het publiek ongemakkelijk lacht, valt er voor duizenden gebruikers van de razend populaire website Reddit.com weinig te lachen. Hoewel sommigen (vaak Nederlanders) het afdoen als een slecht geslaagde grap, vinden velen het ronduit racistisch.

Uiteraard wordt de vergelijking met jurylid van Britain's Got Talent Simon Cowell gemaakt, maar die vlieger gaat volgens velen niet op. "Simon is extreem sarcastisch en recht voor zijn raap, zelfs onbeschaafd… Maar hij is niet een f*cking racist."

Ook vragen mensen zich af of Gordon niet ontslagen moet worden. "Wanneer zoiets in Groot-Brittannië gebeurt en het zou resulteren in een storm aan kritiek, dan zou hij ontslagen worden."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!