Beeld © ANP/Kippa

John Jones: Beste vriend Adèle is spreekbuis roddelpers

30 januari 2017 07:59

John Jones kan het niet langer aanzien dat Eric Beekes, de beste vriend van zijn vorige week overleden moeder Adèle Bloemendaal, allerlei verhalen vertelt. John laat nu zijn kant van het verhaal horen.

In het AD doet John een boekje open over Eric. Hij en Eric liggen elkaar al jaren niet. Eric leerde de 'grand old lady van de komedie' zo'n zestien jaar geleden kennen en werd een goede vriend van haar. "Hij deed in het begin veel voor mijn moeder en daar was ik hem dankbaar voor", legt John uit.

Drinken

Maar die dankbaarheid slaat al gauw om. "Na een hersenbloeding - niet de grote attaque in 2014, maar al eerder - bleef mijn moeder drinken. Ik was bang dat ze zichzelf dood zou drinken. Ik wilde dat niet zien en distantieerde me even van haar. In de pers verschenen verhalen dat ik met haar gebroken zou hebben. Onzin. Bleken achteraf roddels van Eric te zijn", aldus John die 'al die verhalen in de bladen' puur aandachttrekkerij noemt.

 

Spreekbuis van de roddelpers

Volgens de zoon van Adèle bleef het daar niet bij. "Later ontdekte ik dat hij een spreekbuis was van de roddelpers. Zo achterbaks. Over hoe ze er aan toe was na de grote attaque. Over dat ik mijn moeder nooit bezocht - dat deed ik zeker, maar liever niet als hij er was."

Verdwenen spullen

John beschuldigt Eric er ook van spullen van Adèle te hebben ‘verzameld’. "Foto’s, persoonlijke brieven… Ik dreigde met een rechtszaak, toen kwamen er wel wat spullen terug, maar hij bleef een rare obsessie voor mijn moeder hebben. Ik vermoed dat hij die spullen wil tentoonstellen, of door wil spelen naar de bladen.”

Het mag duidelijk zijn dat John niets meer met Eric te maken wil hebben. "Ik wil gewoon mijn moeder, een sterke vrouw en lieve oma, herinneren met liefde", besluit hij.

Meer op rtlboulevard.nl: Comédienne Adèle Bloemendaal (84) overleden

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!