Katie Melua laat ware aard zien

20 september 2013 07:11


Katie Melua heeft zichzelf leren kennen tijdens de totstandkoming van haar nieuwe album Ketevan. "Het is pure zelfreflectie."

Ketevan is de echte naam van de van oorsprong Georgische zangeres. Voor het eerst heeft ze de nummers op haar album zelf geschreven en dus was de titel voor de plaat snel bedacht. "Tijdens het schrijven van de songs leerde ik mezelf weer opnieuw kennen. Ook was het zeker een omschakeling omdat ik bij mijn laatste album Secret Symphony dat vorig jaar uitkwam, nog alleen de functie van zangeres had."

Melua is blij met het nieuwe geluid op de plaat. "Ik heb bij eerdere albums al geprobeerd om een rock ’n roll-sound terug te laten komen, maar elke keer werd het niks. Bij dit album werkt het voor het eerst; mijn stem en de instrumenten klinken nu echt lekker edgy."

In het interview vertelt Melua ook over de samenwerking met Nick Schilder, van het Volendamse duo Nick & Simon. Samen hebben ze het kerstnummer Baby, It’s Cold Outside opgenomen. De twee ontmoetten elkaar al eens, zeven jaar geleden. "We zijn elkaar sinds die ontmoeting een beetje uit het oog verloren. Maar toen belde mijn contactpersoon in Nederland en vroeg of ik niet een kerstliedje met Nick wilde opnemen, voor hun nieuwe kerstalbum. Het is heel toevallig, want het nummer is niet alleen mijn favoriete kerstliedje, maar mijn favoriete liedje aller tijden. We hebben het opgenomen in Londen en het was fantastisch!"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!