Esmée van Kampen dankt carrière aan figuur

14 september 2013 09:27

Esmée van Kampen dankt haar succesvolle carrière aan haar voluptueuze figuur. "De spoeling van dikke, grappige vrouwen is, om het bot te zeggen gewoon heel dun."

"De stapel slank en knap is groter, dus als er een dikke rol is, maak ik altijd een fijne kans", vertelt Esmée aan Vrouw.

Dat is volgens de 25-jarige actrice een zegen. Maar Esmée noemt typecasting tegelijkertijd ook een vloek. "Ik zou ook echt heel graag een rol willen spelen waarvoor ik 50 kilo zou moeten afvallen. Bijvoorbeeld iemand die tijdens de oorlog honger lijdt, dat lijkt me een uitdaging." Maar dan moeten de producenten volgens de blondine wel 'verder kijken dan hun neus lang is'.

Esmée, die ook te zien is in de Plus-reclame, is altijd al zwaar geweest. "Altijd gek geweest op eten. Dan word je gepest en ga je vervolgens nog meer eten." Tegenwoordig is de actrice naar eigen zeggen geen emotie-eter meer. "Ik zit sowieso al een tijd goed in mijn vel waardoor ik niets meer hoef weg te eten. Het is dat ik door mijn contract met de supermarkt en voor mijn rol in Sister Act vol moet zijn", gaat ze verder. "Zodra dat is afgelopen ga ik 20 kilo afvallen. Puur voor mijn gezondheid, want voor mezelf hoeft het niet. Ik voel me goed."

 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!