Henk van Straten: geen zaak tegen Reinout Oerlemans

02 september 2013 13:19

Schrijver Henk van Straten onderneemt toch geen stappen tegen Reinout Oerlemans. Dat laat de advocaat van de schrijver aan RTL Boulevard weten.

Henk was verbaasd toen hij over het nieuwe SBS 6-programma Jungle Vips hoorde. De opzet kwam volgens Henk erg overeen met het boek Superlul dat hij in 2011 schreef. Vanmorgen liet hij weten dat hij een advocaat in de arm had genomen.

Op zijn blog schrijft Henk over de media-ophef die ontstond na het nieuws over het vermeende plagiaat door Eyeworks. "Ik werd net gebeld door ex-directeur van Eyeworks. Hij zei: 'Voordat je er vol met je advocaat ingaat, weet dan dat, toen ik er werkte in 2007, er al een format klaar lag: So you think you're at a tribe?'" Tegen RTL Boulevard zegt de advocaat van Henk: "We geloven Eyeworks op hun woord en we zien daarom van de zaak af."

Uiteindelijk zegt Henk dat hij nooit van plan was om stappen te ondernemen tegen 'Arnie'. De advocaat die hij in 'in de arm' had genomen was Christiaan Alberding Thijm. "Iemand die ik ken uit het boekenvak, en die het spelletje graag wilde meespelen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!