Beeld © RTL Boulevard

Eljero Elia neemt het op voor vastzittende rappers: 'Mijn vrienden worden genaaid'

18 januari 2017 11:36

Feyenoorder Eljero Elia nam het zondag na zijn doelpunt tegen Roda JC op voor zijn vrienden die vastzitten in Suriname. Elia deed alsof hij handboeien afdeed en in de Volkskrant vertelt hij vandaag waarom hij dat deed. “Ik deed het voor mijn vrienden van rapformatie SFB. Drie van hen zitten nog vast in Suriname en ik hoop dat ze snel thuis zijn”.

“Mijn vrienden worden genaaid en er is in Nederland niemand die iets doet”, zo vertelt Eljero in gesprek met de krant. Het drietal wordt verdacht van seksueel misbruik van een minderjarig meisje. Dat zou twee jaar geleden gebeurd zijn toen ze daar waren om op te treden. Toen de rappers laatst weer teruggingen naar Suriname voor een optreden werden ze opgepakt. "Ik weet honderd procent zeker dat het bullshit is”, zo vervolgt Elia.

Onmenselijk

"Het is politiek, er is een nieuwe officier van justitie die wil scoren. Dat is althans mijn gevoel. Iemand heeft op een video 'SFB' geschreeuwd, op basis daarvan zitten ze vast. De moeder van het meisje heeft al gezegd dat het niet klopt. Die jongens moeten naar huis. Naar hun familie. Ik vind het onmenselijk. Ze worden genaaid. Niemand doet iets in Nederland, daarom moest ik aandacht vragen voor deze zaak".

"Dit was geen aandacht trekken om het aandacht trekken. Dit is ernstig. Soms moet je opstaan en iets betekenen voor vrienden in nood", zo besluit Elia.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!