John van den Heuvel: Dump GeenStijl

25 augustus 2017 09:05

Journalist John van den Heuvel wil dat het TMG-concern de website GeenStijl laat vallen. Dat schrijft hij in een column in de Telegraaf.

John verwijt GeenStijl dat zij de nationaliteit bekend hebben gemaakt van de automobilist die eerder dit jaar een aantal voetgangers aanreed bij het Centraal Station in Amsterdam. De man was onwel geworden. GeenStijl onthulde deze week dat de man een Amsterdammer van Marokkaanse komaf was.

Géén aanslag

De schrijver van het artikel op GeenStijl neemt aan dat de bestuurder deelnam aan de ramadan. De weblog verwijt de politie de identiteit van de man achter te hebben gehouden omdat anders niemand zou geloven dat het ongeluk géén aanslag was.

“Uit alle onderzoeken is geen enkele aanwijzing, laat staan bewijs naar voren gekomen dat de automobilist te kwader trouw was”, schrijft Van den Heuvel. “Desondanks blijven complotdenkers de zaak ophitsen, met als triest dieptepunt dinsdag de ’onthulling’ van GeenStijl dat de onwel geworden automobilist een Marokkaan was. Fijntjes werd zijn naam ook nog even geopenbaard.”

'Schockblog'

De journalist noemt het artikel “de zoveelste schandelijke actie van een ’shockblog’, dat jammer genoeg nog altijd onder de vlag van dit concern zijn vuiligheid spuit. Gert Ysebaert, hoofdbestuurder van de nieuwe eigenaar Mediahuis, liet na zijn aantreden weten dat GeenStijl wat hem betreft niet langer bij deze uitgever thuishoort. Waar blijft Ysebaert?"

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!