Beeld © ANP

25 jaar All You Need Is Love: 'Ook al zit je op de bank, het lijkt alsof je erbij bent'

13 januari 2017 09:10

We kijken al een kwart eeuw massaal naar de liefdesperikelen van anderen. Morgen gaat Robert ten Brink voor het 25ste seizoen van All You Need Is Love op liefdespad. "Er zijn veel tranen, maar altijd van geluk, nooit van verdriet."

Wie denkt dat het programma na 25 jaar een makkie is voor Ten Brink, heeft het mis. "Ik kan me eigenlijk niet voorbereiden op een gesprek. Je weet nooit hoe mensen gaan reageren. Bij een familiehereniging weet ik dat het een positief verhaal wordt. Maar als mensen hun liefde verklaren, hoeft dat niet altijd te betekenen dat die liefde beantwoordt wordt. En ook dat laten we zien. We laten het zo zien alsof je erbij bent, ook al zit je thuis op de bank. Dat is een van de geheimen van het programma."

Dat All You Need na al die jaren nog steeds zo'n succes is, komt omdat het met de tijd is meegegaan, denkt Ten Brink. "Ooit zijn we begonnen als een soort datingshow. Langzaam heeft zich dat ontwikkeld naar een programma met liefdes- en familieverhalen."

'We pikken de krenten eruit'

In het begin kreeg het tv-programma postzakken vol brieven. "Die tijd is over," lacht Ten Brink, "nu krijgen we het hele jaar door mailtjes." Het team van All You Need Is Love spit vervolgens alles door.

"Mensen willen vaak hetzelfde. Als wij in de uitzending iemand laten zien die op een berg in Zwitserland de liefde verklaart, dan krijgen we vervolgens tientallen mailtjes van mensen die dat ook willen. We proberen de krenten eruit te pikken. Dat gebeurt vaak op basis van mijn gevoel. Dan zie ik een foto en denk ik: 'die moeten we hebben'."

Foto's van deelnemers aan de muur 

In 25 jaar zijn honderden gekke, ontroerende en heftige momenten voorbijgekomen. Het verhaal van Chantal en Rinus staat Robert nog altijd bij. "Rinus was ernstig ziek en wilde Chantal ten huwelijk vragen. Het idee was om dat te doen in Bemmel. Wij hebben vervolgens alles uit de kast getrokken. We namen ze met een privévliegtuig mee naar Venetië, hun familie was overgekomen vanuit Nederland en Amerika en Marco Borsato gaf een optreden."

De bruiloft van Chantal en Rinus was eind jaren negentig. Rinus is inmiddels overleden. Robert en zijn vrouw Roos hebben nog altijd contact met Chantal. "Er hangt ook een fotootje van hen aan de muur bij ons thuis", vertelt Robert. 

Het fragment van Chantal en Rinus (te zien vanaf 32.00 minuten)

Ten Brink werkt samen met zijn vrouw Roos aan All You Need Is Love. Thuis gaat het dan ook regelmatig over werk. "Zeker in zo'n drukke periode als nu. Over wat er gebeurt in de studio, over uitsnede van beelden."

Robert en Roos hebben samen vijf dochters. En die zijn trouwe kijkers van het programma. "Ze komen ook altijd met tips. Dit jaar gingen we weer naar Australië. Ze vinden dat ik dat verkeerd uitspreek. Dat ik 'Ostralië' zeg. Dus voordat ik vertrok kreeg ik voortdurend te horen: 'Het is Australië!'. En ik mag ook absoluut niet eten in beeld, dat is me ook wel tien keer verteld... Maar volgens mij is dat dit jaar gelukt."

Meer op rtlboulevard.nl: Dr. Love verrast Nicolette met liefdesboodschap van haar man

De komende acht weken is Robert ten Brink te zien met het 25ste seizoen van All You Need Is Love.

Elke zaterdag om 21.30 uur op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!