Bram Moszkowicz gelooft in succes Kroongetuige

31 augustus 2017 07:23

RTL heeft een hit in handen met zijn nieuwe programma Kroongetuige. Dat denkt althans Bram Moszkowicz, één van de negen BN’ers die in de show samen een moord moeten oplossen.

Volgens de voormalige advocaat is het programma ‘prachtige vernieuwende televisie’. “Dit is een format waar we het waarschijnlijk over tien jaar nog over hebben.”

Saboteren

De groep van negen opereert in een volledig gecreëerde wereld in een Zweeds dorpje waarin ze 24 uur per dag alert moeten zijn op aanwijzingen. Daarnaast moeten ze ook hun medekandidaten goed in de gaten houden: één van hen is de ‘kroongetuige’ en probeert het onderzoek te saboteren.

Wantrouwen

“Fictie en realiteit lopen totaal door elkaar”, zegt acteur Achmed Akkabi over het spel. De kandidaten worden geacht samen te werken maar dat maakt het ook lastig vanwege de aanwezigheid van de kroongetuige. “Je gaat alles en iedereen wantrouwen”, aldus Achmed. “Ik heb er grijze haren van gekregen”, grapt hij.

Misverstand

Achmed had al enige ervaring als rechercheur dankzij zijn rol in de serie Moordvrouw, maar daar had hij uiteindelijk weinig aan. “Dat zou je denken maar dat was heel lelijk niet waar. In reallife dacht ik toch heel vaak: wat ben ik nou eigenlijk aan het doen?”

Respect

Ook Bram had allerminst een voorsprong ondanks zijn jaren als advocaat. “Dat denken veel mensen maar dat is een misverstand. Mijn respect voor de politie is er niet minder om geworden”, zegt hij tegen BuzzE.

Kroongetuige is zaterdag voor het eerst te zien op RTL 4. Het programma wordt gepresenteerd door actrice Monic Hendrickx. Het deelnemersveld bestaat naast Bram en Achmed uit Thijs Zeeman, Marcel Musters, Esmée van Kampen, Tooske Ragas, Frits Wester, Fatima Moreira de Melo en Monica Geuze.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!