Homeland blijft Claire Danes uitdagen

10 januari 2017 05:24

Claire Danes zocht twee jaar naar een rol zoals die van de bipolaire CIA-agente Carrie Mathison in Homeland. Dat vertelt de actrice in een interview aan Marie Claire.

De rol is geen makkelijke maar Claire is blij mee te spelen in Homeland. "Elk seizoen slagen ze erin me te beangstigen", aldus de actrice over de serie.

De Emmy-winnares wilde niet terugkeren naar het voor haar bekende acteerwerk. "Mijn doel is om altijd iets na te streven dat onbereikbaar lijkt en Homeland is dat nog steeds", aldus de 37-jarige actrice. "De show is een geschenk uit de hemel. Ik voel me altijd doodgeknuppeld erdoor maar op een goede manier", vertelt ze.

Ook in de liefde heeft Claire geluk gevonden. In 2006 ontmoet ze de Engelse acteur Hugh Dancy met wie ze in 2009 in het huwelijksbootje stapt. "Ik was net vrijgezel en ik was nog nooit echt vrijgezel geweest dus we waren een tijdje gewoon vrienden", vertelt ze over de tijd toen ze Hugh leerde kennen. "We waren samen in Rhode Island op een schitterende herfstdag. We fietsten langs het water, het was idyllisch en ik kreeg ineens een sullige ingeving, zo van 'Ik ben gewoon heel gelukkig'", vervolgt ze.

Claire en Hugh wonen inmiddels in New York samen met hun zoontje Cyrus, die in 2012 werd geboren.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!