Lone van Roosendaal in vakjury Musical Awards

6 september 2017 08:14

Musicalster Lone van Roosendaal neemt dit jaar zitting in de vakjury van de Amateur Musical Awards. Zij zal naast collega René van Kooten, producent Hans Cornelissen, castingdirector Marianne van Wijnkoop en voorzitter Jacques d'Ancona de nominaties en prijzen verdelen, maakte de organisatie woensdag bekend.

De uitreiking van de Amateur Musical Awards vindt maandag 20 november voor de derde maal plaats, in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Meer dan tachtig amateurproducties uit heel Nederland zijn ingezonden. Uit deze groep zijn twintig titels geselecteerd met 275 acteurs die genomineerd kunnen worden.

Lone van Roosendaal is één van de meest succesvolle musicalactrices van Nederland en won dan ook diverse awards, waaronder een John Kraaijkamp Musical Award voor de rol van Inez in de hitmusical Zorro. Onlangs oogstte ze nog veel lof voor haar vertolking van Francesca in de musical The Bridges of Madison County.

Stichting Amateur Musical Nederland wil met de uitreiking het amateurtoneel in Nederland onder de aandacht brengen. De nominaties worden 6 september bekendgemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!