Gwen van Poorten: stuur naaktfoto niet door

06 september 2017 11:34

Naaktfoto's gaan via de digitale weg nog veel te vaak van hand tot hand, vindt Gwen van Poorten. De BNN-presentatrice wil het doorsturen van 'sexting' en de schadelijke gevolgen voor het slachtoffer daarom een halt toe roepen.

Gwen poseert samen met andere bekende Nederlanders in een ludiek t-shirt tegen doorstuurders. "Hou m'n tieten lekker voor jezelf", staat op het damesshirt. Op de mannelijke variant staat: "Hou mijn piemel voor jezelf".

"Het is belangrijk om mensen te laten inzien wat voor gevolgen het doorsturen van een naaktfoto kan hebben", verklaart Gwen. Ze hoopt dat de actie de aandacht verschuift van het slachtoffer naar de persoon die de intieme kiekjes verspreidt. Die zou nu nog te vaak buiten schot blijven.

De socialmedia-actie, waar naast Gwen ook acteur Dave Mantel aan meedoet, maakt deel uit van de campagne Hou het lekker voor jezelf. De campagne moet jongeren ervan weerhouden gewaagde privéfoto's of -video's te online te verspreiden. Voor dit doel is ook een onlinevideo gemaakt.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!