Alanis Morissette had postnatale depressie

06 september 2017 22:29

Alanis Morissette kampte na de geboorte van haar twee kinderen met postnatale depressies. En nog steeds heeft de zangeres er last van, onthult ze in gesprek met People.

"Er zijn dagen dat ik zo zwak ben dat ik nauwelijks kan bewegen", aldus Alanis veertien maanden na de geboorte van haar dochter Onyx Solace. "Toen ik jong was had ik me iets heel anders voorgesteld van het krijgen van kinderen. Dit had ik niet verwacht."

De 43-jarige Alanis had haar eerste postnatale depressie na de komst van haar nu 6,5 jaar oude zoontje Ever Imre. Ze had last van symptomen als pijn, slapeloosheid en vreselijke gedachten over wat haar gezin zou kunnen overkomen. Pas zestien maanden later werd de depressie pas echt bij haar vastgesteld.

Toen Alanis' tweede kindje op komst was, dacht de Canadese voorbereid te zijn maar vrijwel direct na de geboorte kwam het terug. De zangeres wordt er nu met behulp van medicatie en therapie van afgeholpen. Ook het schrijven van liedjes is een goede remedie. "Ik heb de laatste drie maanden ontzettend veel muziek geschreven. Bijna een liedje per dag. Ik moest wel want anders zou ik ontploffen."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!