Natasja Froger staat versteld van bouwvallen

05 januari 2017 07:01

Natasja Froger staat in haar nieuwe show Bouwval Gezocht voor het eerst aan de zijlijn. De presentatrice, die op haar cv vooral hulpprogramma’s heeft staan, steekt dit keer niet zelf haar handen uit de mouwen.

Gelukkig hoeft ze niet helemaal werkloos toe te kijken. Naast het presenteerwerk, waakt ze ook over de kandidaten.

“Waar nodig ben ik er voor een opbeurend gesprek of een schop onder de kont, een luisterend oor of een schouderklopje”, vertelt Natasja tegen BuzzE. Samen met bouwdeskundige Bob Sikkes volgt ze mensen die met een beperkt budget een ‘bouwval’ omtoveren tot hun droomwoning. Dat gebeurt allemaal zonder hulp. Alleen Bob geeft hier en daar aanwijzingen.

Natasja staat versteld van de enorme klussen waar de kandidaten aan beginnen. “Het zijn echt van die verhalen waarvan je je afvraagt: waar beginnen ze aan en komt dit wel goed?”, zegt ze. Vaak is daar een heleboel kunst- en vliegwerk bij nodig. “Ze doen het allemaal zelf. Ik heb daar diep respect voor.”

Peter van der Vorst

Bouwval Gezocht keert na vijf jaar afwezigheid weer terug op de buis. Natasja neemt de presentatie over van Peter van der Vorst, die haar vooraf zijn zegen gaf. “Ik heb hem wel even gebeld dat ik het ging doen. Dat vond hij heel leuk”, aldus Natasja. “Zeker omdat een vrouw hem nu gaat vervangen.“

Voor Natasja kwam Bouwval Gezocht bovendien op een uitstekend moment. “Het is voor mij ook wel eens fijn om niet zo’n arbeidsintensief programma te doen. Emotioneel is dit ook veel minder zwaar.”

Manlief René

Zelf houdt de presentatrice op zijn tijd ook wel van een opknapbeurt in eigen huis. Voor de kleinere klussen als schilderen en behangen draait ze haar hand niet om en voor het grotere werk staat man René geregeld paraat. “Hij is echt heel handig. Al moet je hem geen lamp op laten hangen. Dan zit de hele straat zonder stroom.”

Bouwval Gezocht is vanaf donderdagavond iedere week te zien op RTL 4.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!