Meat Loaf stopt met optreden

2 april 2013 15:20

Nederlanders die de zwaarlijvige Amerikaanse rocker Meat Loaf nog in actie willen zien, moeten snel zijn. Zijn komende tournee, die hem onder meer op 11 mei naar de IJsselhallen in Zwolle voert, zal zijn laatste zijn.

Meat Loaf (65), pseudoniem voor Marvin Lee Aday, had eind jaren '70 in Nederland een grote hit met het nummer Paradise by the Dashboard Light. Dat lied zong hij samen met Ellen Foley.

Terwijl oude rockers als de Rolling Stones weer op reis gaan, heeft Meat Loaf er genoeg van. "Dit is het echt. Ik wil niet meer reizen. Ik weeg 45 kilo meer dan Mick Jagger en dat telt", aldus de rocker. Zijn tournee voert hem behalve naar Zwolle ook naar Duitsland en Groot-Brittannië.

De rocker annuleerde in 2007 een Europese tournee, nadat bij hem een cyste op zijn stembanden was ontdekt. Vier jaar later stortte hij op het podium in. Vorig jaar kreeg hij een nieuwe knie. Meat Loaf is nog steeds van die operatie aan het revalideren. Op korte termijn zal hij ook aan zijn andere knie worden geopereerd.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!