Milow: mensen kunnen schrikken van mijn album

01 januari 2013 13:55

Milow, die werd geboren als Jonathan Vandenbroeck, snijdt met zijn nieuwe nummers een aantal moeilijke onderwerpen aan. Zo schreef hij 22 Children over de 22 kinderen die omkwamen bij het ongeluk met een Belgische bus in Zwitserland en verzorgt hij de soundtrack van het kinderprostitutiedrama Lilet Never Happened.

"Ik vind het de taak van muzikanten om over bepaalde verhalen te schrijven", zegt Milow over de onderwerpen van zijn nummers. "Bepaalde verhalen mogen niet vergeten worden, muziek laat het toe iets te vereeuwigen." De 31-jarige singer-songwriter gaat graag aan de slag met de actualiteit. "Dat inspireert me meer dan het zoveelste liefdesliedje. Ik schrijf over het hier en nu."

Het grote publiek, dat Milow vooral kent van liefdesliedjes als You and Me en de cover Ayo Technology, staat daarom misschien versteld van Milows zwaardere nummers. "Maar ik doe al zo lang koppig mijn eigen ding, het succes bij het grote publiek kwam ook onverwacht. Het laatste wat ik wil is mensen geven wat ze willen. Ik maak liever liedjes die echt een snaar raken dan supermarktmuziek."

De Vlaming is echter niet van plan een hele zware plaat te maken. "Ik ben altijd op zoek naar het evenwicht tussen een lach en een traan. Mensen die naar mijn concerten komen weten dat ongeveer de helft melancholischer is."

Voor Milow staat 2013 in het teken van de opnamen van zijn nieuwe plaat. Wanneer het schijfje in de winkels moet liggen, is echter nog de vraag. "Zoals het er nu uitziet, wordt het de eerste helft van 2014. Maar dat kan net zo goed vroeger of later zijn. Het is pas af als ik het goed vind. Ik laat me niet onder druk zetten."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!