Louis C.K. in FBI-drama David O. Russell

14 januari 2013 08:15

Louis C.K. timmert flink aan de weg als filmacteur. De Amerikaanse komiek heeft zich gevoegd bij de cast van het titelloze FBI-drama dat David O. Russell regisseert, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Louis C.K. had al een rol bemachtigd in de nieuwe komedie van Woody Allen.

De 45-jarige Louis speelt een FBI-agent in het drama dat in een eerder stadium nog American Bullshit heette. Hij krijgt niet de minste collega's. Christian Bale, Bradley Cooper, Jeremy Renner en Amy Adams hebben al getekend voor rollen in het drama.

Louis Szekely, zoals de Amerikaan eigenlijk heet, is onder meer bekend van zijn komedieserie Louie. Hij was eerder te zien in de komedie The Invention of Lying en het romantische drama London.

De nog titelloze film gaat over Abscam, een operatie die de FBI in de jaren zeventig uitvoerde. De operatie werd in het leven geroepen om gestolen waar terug te vinden, maar werd uiteindelijk een grootschalig corruptieonderzoek. Het leidde tot de veroordeling van een aantal vooraanstaande politici.

Bale speelt een oplichter, Adams speelt zijn vriendin en Cooper is ook te zien als FBI-agent. Renner zal in de film te zien zijn als politicus. Regisseur O. Russell gooit momenteel hoge ogen met de romantische komedie Silver Linings Playbook. Het drama moet later dit jaar uitkomen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!