The Great British Bake Off naar Nederland

18 januari 2013 19:01

De Nederlandse versie van de Britse kijkcijferhit The Great British Bake Off is vanaf juni te zien bij MAX onder de naam Heel Holland Bakt. Jan Slagter is in zijn nopjes met het programma.

In Heel Holland Bakt gaat MAX op zoek naar Nederlands meest getalenteerde thuisbakker. Gedurende acht weken nemen tien gepassioneerde amateurbakkers het tegen elkaar op.

Onder toeziend oog van de professionele jury worden de bakfanaten getest op alle disciplines binnen de bakkerswereld; van verjaardagstaart tot tarte tartin en van brood tot beignets.

“Ik ben heel trots dat MAX dit programma in Nederland mag maken", zegt Jan Slagter tegen RTL Boulevard. "Nederland heeft een zeer rijke baktraditie, van Fries suikerbrood tot Brabantse worstenbroodjes. Uiteindelijk willen we heel Nederland aan het bakken krijgen."

The Great British Bake Off van de BBC is sinds de start in 2010 een enorme kijkcijferhit en heeft ervoor gezorgd dat de mensen thuis massaal aan het bakken zijn geslagen.

De finale van het derde seizoen trok maar liefst 7,2 miljoen kijkers en was daarmee het best bekeken BBC2-programma van de afgelopen zes jaar.

Vorig jaar won The Great British Bake Off de prestigisueze televisieprijs Rose d’Or en werd het programma onderscheiden met de BAFTA 2012 (The British Academy of Film and Television Arts).

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!