Sally Field krijgt oeuvreprijs Palm Springs

07 december 2012 11:35

Sally Field krijgt tijdens het Palm Springs International Film Festival een prijs voor haar carrière. "Van haar rollen als All American Girl die haar roem brachten tot haar memorabele, prijswinnende optredens, Sally Field heeft hele generaties publiek geïmponeerd met haar ongelofelijke spel", motiveert de directeur van het festival de keuze in een verklaring.

Eerder ging de carrièreprijs op het Amerikaanse festival naar Glenn Close, Clint Eastwood en Morgan Freeman. De 66-jarige Field won in haar carrière twee Oscars: een voor haar rollen in Norma Rae in 1979 en Places in the Heart in 1984. In de jaren negentig had ze hits met Mrs. Doubtfire en Forrest Gump.

De actrice maakt momenteel furore met haar rol als presidentsvrouw in het drama Lincoln van Steven Spielberg, dat in Nederland in januari gaat draaien. Ze was dit jaar ook te zien in de actiefilm The Amazing Spider-Man, als tante van de spinnenman.

Naast Sally Field krijgen ook Helen Hunt, Noami Watts, de cast van de politieke film Argo en Robert Zemeckis prijzen op het festivalgala. Het festival heeft plaats van 3 tot en met 14 januari. De prijzen worden uitgereikt op 5 januari.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!