Jared Leto maandenlang 'blind' door het leven

08 september 2017 12:40

Jared Leto heeft tijdens de hele opnameperiode van zijn nieuwste film Blade Runner 2049 speciale lenzen gedragen waardoor hij niets meer kon zien. De 45-jarige acteur probeerde zo in de rol van de blinde slechterik Niander Wallace te komen.

''We hadden allemaal de verhalen gehoord over Jared, hoe hij in personages transformeert. Maar zelfs dat kon mij niet voorbereiden op wat er zou komen'', vertelt regisseur Denis Villeneuve aan WSJ Magazine. ''Het was gestoord. Hij had echt iets gecreëerd. Elke keer dat Jared de set op kwam, zorgde dat voor een boost van energie, spanning en opwinding.''

Villeneuve vertelt dat Leto vanaf dag één toegewijd was. Vanaf de eerste testdag droeg de acteur de speciale lenzen. ''Hij kwam de kamer binnen en kon helemaal niets zien. Hij liep, begeleid door een assistent, erg langzaam. Het was alsof ik Jezus een tempel binnen zag lopen. Iedereen werd doodstil. Het werd een soort heilig moment. Iedereen was vol ontzag. Het was prachtig en krachtig, ik kreeg er tranen van in mijn ogen. En dat was maar een testdag!''

Valt mee

Leto zelf vindt zijn toewijding wel meevallen. ''Ik ben niet zo diep gegaan als ik voorheen misschien heb gedaan.'' De frontman van de rockband Thirty Seconds to Mars staat erom bekend dat hij tot extremen gaat voor filmrollen. Zo gedroeg hij zich in 2016 maandenlang zowel op de set als daarbuiten als de maniakale Joker voor de superheldenfilm Suicide Squad. Hij weigerde persoonlijk contact met collega-acteurs en stuurde ze lugubere 'cadeautjes' als een dode rat, kogels en gebruikte condooms. Ook bracht hij veel tijd door met heroïneverslaafden en verloor hij tientallen kilo's voor andere rollen.

Blade Runner 2049 is een vervolg op de legendarische film uit 1982 met Rutger Hauer. Ook de sequel krijgt een Nederlands tintje, want Sylvia Hoeks heeft een belangrijke rol in de sciencefictionfilm.

Het verhaal speelt zich 35 jaar na de gebeurtenissen in de eerste film af en draait om politieagent K (Ryan Gosling), die een groot geheim ontdekt dat het einde van de mensheid kan betekenen. Hij roept de hulp in van voormalig politieman Rick Deckard (Harrison Ford) die zich al dertig jaar verstopt houdt. Blade Runner 2049 verschijnt in oktober in de bioscoop.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!