TROS schrapt Nationaal Songfestival niet voor Anouk

11 juli 2012 11:20

De TROS is niet van plan het Nationaal Songfestival te schrappen voor Anouk. De zangeres heeft naar eigen zeggen het perfecte lied.

Anouk liet dinsdagavond via Facebook weten een perfect nummer voor het liedjesfestijn te hebben geschreven, maar wil niet meedoen aan een voorronde. De omroep heeft echter geen oren naar de wensen van Anouk.

"We zijn blij verrast dat Anouk meedenkt over het Songfestival", laat een woordvoerder van de TROS weten aan Novum Nieuws. De omroep is wel bereid met Anouk om de tafel te gaan zitten. "Maar ze moet wel meedoen aan de Nederlandse voorronde, dat staat vast. We denken dat ze daar hoge ogen gaat gooien."

Lees ook:

'TROS weigerde songfestivallied Anouk'

Volgens de woordvoerder is Anouk bij John de Mol en Talpa terechtgekomen met wat de zangeres bestempelt als een 'killersong'. Zo hoorde ze dat ze eerst aan het Nationaal Songfestival moet meedoen om aan het Eurovisie Songfestival deel te mogen nemen.

"Daar is ze blijkbaar teleurgesteld over", aldus de woordvoerder. "Maar we willen het publiek en een jury laten bepalen wat het beste liedje is." Het is nog niet bekend hoe het Nationaal Songfestival, dat eerder dit jaar werd gewonnen door Joan Franka, er volgend jaar precies uit gaat zien. De voorronde voor het Europese liedjesfestijn vindt naar verwachting in januari plaats.

Joan strandde in mei in de halve finale van de liedjeswedstrijd. Nederland heeft acht keer op rij de eindstrijd niet gehaald. Anouk denkt met haar nummer Nederland naar de finale te kunnen zingen. "Maar helaas, de TROS maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van", reageerde Anouk. "Het gaat blijkbaar meer om het vullen van zendtijd dan om een keer een kans te hebben om in de finale te komen. Jammer hoor."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!